';
side-area-logo

Miehet Miraclen takana – Rike Pietilä

Kun siirrytään Kaapelitehtaalta 609 kilometriä pohjoiseen, löytää Miraclen toisen toimipisteen Oulun Asemakadulta. Pohjanlahden kupeessa, Suomen viidenneksi suurimmassa kaupungissa vaikuttaa Rike Pietilä.

Pietilän kiinnostus äänialaa kohtaan syttyi musiikki- ja bändihommien kautta. Mies on ollut mukana erinäisissä bändeissä ja orkestereissa, niin soittamassa, kuin myös tekemässä biisejä. Mainittakoon näistä Kolera, Soiva Siili sekä Erkki ja Tähti. Nuoruudesta  asti  soittanut  mies  taitaa  kitaran,  basson,  rummut  ja  koskettimet, mutta  kertoo  kitaran  olevan  ehdottomasti  lähimpänä   sydäntään.

Kaupallisen äänialan puolella Pietilä on ollut mukana niin kauan, kuin radiomainoksia ollaan Suomessa tehty. Ensimmäiset asiakkaat olivat paikallisia oululaisia yrityksiä, mutta nykyään toiminta-alue on laajempi. Pietilä kertookin juuri palanneensa työreissulta Leviltä.

Miracle Soundin riveissä mies on ollut vuosituhannen vaihteesta lähtien. Mieleenpainuvimmiksi kokemuksiksi Pietilä nimeää Tuska-biisien jokavuotiset tuotannot, sillä niissä yhdistyy oman ammattitaidon lisäksi rakkaus musiikkia kohtaan. Tuska-biisit vaihtelevat joka vuosi, ja yleisö odottaa niitä innolla. Tyylilajien kirjo vaihtelee oopperasta aina reggaehen ja countryyn asti.

Pietilä kuvaa itseään joka paikan höyläksi, yleismieheksi, joka hoitaa hommat alusta loppuun tehokkaasti. Erityisesti monitaituri pitää copywrite‐puolesta, mutta mainitsee nauttivansa kaikista työhönsä liittyvistä osa-alueista. Vaikka Pietilä on Miraclen ainoa työntekijä Oulussa, homma toimii hyvin. Hän kertoo olevansa päivittäin yhteydessä Helsingin päähän Kaapelitehtaalle. Työpäiviään Pietilä kuvaa monipuolisiksi – osa täyttyy palavereista, kun taas osa päivistä saattaa olla kokonaan tuotantopäiviä. Työtä tehdään kotona, kuin myös toimistolla. Toimistolla, jossa muuten on kaupungin paras vessa – nimittäin disco-vessa. City-lehden palkitsema disco-vessa on vielä hevimpi, mitä Miraclen toimistolla Helsingissä. ”Löytyy supparit, savukone ja peilipallo.” Pietilä listaa.

Oulun mainospiireissä parikymmentä vuotta viettänyt Pietilä kuvaa ääntä hienoksi elementiksi. Äänellä synnytetään mielikuvia tehokkaasti.

”Ääni on visuaalisempaa, kuin kuva. Ääni antaa aivoille mahdollisuuden toimia ja synnyttää mielikuvia.”

mies lopettaa.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share